Ana SayfaHaberlere-YDS Giriş Belgeleri Erişime Açıldı!

e-YDS Giriş Belgeleri Erişime Açıldı!

ÖSYM, e-YDS için sınava giriş belgelerini erişime açtığını duyurdu. Adaylar, 23 Temmuz’da ve 24 Temmuz’da uygulanacak olan İngilizce e-YDS 2022/9 ile e-YDS 2022/10 Arapça-Rusça giriş bilgilerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilecekler.

e-YDS İngilizce 2022/9 23 Temmuz’da Uygulanacak

Adaylar, İngilizce dilini kapsayan e-YDS’ye 23 Temmuz Cumartesi günü katılacaklar. ÖSYM yaptığı duyuruyla adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara dair atanma işlemlerini tamamladı. Buna göre de sınava girecekler, 21 Temmuz Pazar günü saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.  ÖSYM ayrıca İngilizce dilinden e-YDS’ye girecek adayları bilgilendirici bir duyuru da paylaştı. Duyuruya göre 23 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak e-YDS’ye girecek adaylardan, T.C kimlik kartını kaybeden ya da nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığından sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar, sınav yapılan merkezlerdeki İl-İlçe Nüfus Müdürlüklerine ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvurabilecekler. Adaylar, 23 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00- 13.30 arasında söz konusu Müdürlüklere başvurarak fotoğraflı, imzalı ve barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgelerini alabilecekler. Bu belge dışındaki hiçbir belge veya form sınava girişte kabul edilmeyecek.

e-YDS Arapça/Rusça 24 Temmuz’da Uygulanacak

Sınava Arapça veya Rusça alanında katılacaklar ise 24 Temmuz Pazar günü ilgili bina ve salona girecekler. ÖSYM paylaştığı bilgide de sınava gireceklere uyarıda bulundu. Adaylar, 24 Temmuz’da uygulanacak sınava 13.30’dan önce alınacaklar. Bu saatten sonra sınava girmek isteyenler, binaya alınmayacaklar.

Kaynak: https://www.osym.gov.tr/TR,23879/e-yds-20229-ingilizce-sinavi-icin-sinav-gunu-acik-tutulacak-ililce-nufus-mudurlukleri-21072022.html

İLGİLİ HABERLER

Popüler Haberler