Ana SayfaHaberler2022 KPSS Ortaöğretim İçin Açık Tutulacak Nüfus Müdürlükleri Açıkladı

2022 KPSS Ortaöğretim İçin Açık Tutulacak Nüfus Müdürlükleri Açıkladı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 06 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak ortaöğretim kamu personeli seçme sınavına kimlik belgesi bulunmayanlar için sınav yapılacak merkezlerde il ve ilçe müdürlüklerinin açık tutulacağını duyurdu.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmayan adaylar sınava kabul edilmeyecek. Bu durumdaki adaylar için sınav yapılacak merkezlerde ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 06 Kasım 2022 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak. Söz konusu adaylara il ve ilçe müdürlükleri tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.

Yapılan açıklamaya göre sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecektir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebilecektir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen herhangi bir belge sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.

Kaynak: https://www.osym.gov.tr/TR,24067/2022-kpss-ortaogretim-sinavi-icin-sinav-gunu-acik-tutulacak-ililce-nufus-mudurlukleri-03112022.html

İLGİLİ HABERLER

Popüler Haberler