Ana SayfaHaberler2022 KPSS başvuru süreci devam ediyor!

2022 KPSS başvuru süreci devam ediyor!

Devlet memuru adaylarının ter dökeceği KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) için başvuru süreci 24 Mayıs tarihinde başlamıştı. ÖSYM KPSS başvuru süreci devam ediyor.

KPSS lisans başvuru süreci 24 Mayıs tarihinde başladı. Lisans mezunu binlerce memur adayı ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden KPSS başvurusu yaptı. Başvuru süreci 6 Haziran 2022 tarihinde son bulacak!

KPSS sınav ücreti de belli oldu

KPSS sınav tarihleri ile birlikte KPSS sınav ücreti de netlik kazandı. KPSS Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri alanından sınava girecek adaylar her bir oturum için ayrı ayrı 115 TL ödeyecek. KPSS alan bilgisi için yapılacak sınavdaki her oturum için 80 TL ödenecek. Öğretmenlik alan bilgisi için adayların ödemesi gereken miktar ise 115 TL.

Sınav ücreti, kılavuzda yer verilen bankalara ya da ÖSYM’nin sitesindeki e-işlemler sayfasında yer alan ödemelere alanından yatırılacak. Banka yoluyla ödeme yapacak adayların banka gişe sorumlusuna kimlik numarasını bildirmesi; ödeme sonrası aldıkları dekonttaki kimlik bilgilerini kontrol etmesi gerekir. Adaylar banka ücretini internet bankacılığını kullanarak da yatırabilir.

2022 KPSS ne zaman?

KPSS lisans genel kültür genel yetenek oturumu ve eğitim bilimleri oturumu 06-07 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile atanmak isteyen öğretmen adayları 14 Ağustos 2022 tarihinde öğretmenlik alan bilgisi oturumuna katılacak. Adaylar 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak genel kültür genel yetenek oturumu ve eğitim bilimleri oturumuna girmek zorundadır. Diğer oturumlara katılım adaya bağlıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak kişiler 27 Kasım 2022 tarihinde din hizmetleri alan bilgisi testine katılacak. Din hizmetleri alan bilgisi testi için son başvuru tarihi 07 – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında olacak.

Kaynak: https://www.osym.gov.tr/TR,23791/2022-kamu-personel-secme-sinavi-kpss-lisans-basvurularinin-alinmasi-24052022.html

İLGİLİ HABERLER

Popüler Haberler