Ana SayfaHaberlerGençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile YÖK Başkanı Özvar İş Birliği Protokolünü...

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile YÖK Başkanı Özvar İş Birliği Protokolünü İmzaladı

Yükseköğretim kurumlarının öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca sadece eğitim-öğretim faaliyetlerine katıldığı kurumlar olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Özvar, üniversitelerin verdiği eğitim ve öğretimin yanı sıra nitelikli, özgüveni yüksek, sorumluluk duygusu gelişmiş, empati kurabilen, bulunduğu ortama rahatça uyum sağlayarak karşılaştığı zorluklarla kolaylıkla baş edebilen bireylerin topluma kazandırıldığı kurumlar olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özvar, sürekli değişen ve gelişen dünyada, farklı çalışma ortamlarını tecrübe etmiş ve bu sayede yeni beceriler edinmiş bireylerin yetişmesinin hiç olmadığı kadar önemli hale geldiğini aktardı.

Yükseköğretimin sosyal hayatın önemli bir parçası olduğunu, geleceğin toplumunun inşasında fevkalade önemli bir misyon üstlendiğini dile getiren Özvar, özellikle yükseköğretimdeki kitleselleşme ve yüksek öğretimli kişi sayısı dikkate alındığında bu rolün daha da kritik bir hal aldığını kaydetti.

Gençlerin bilgi, beceri ve kabiliyetlerin geliştirilmesinin yanında onların ahlaki gelişimleri, beden, zihin, duygu ve düşünce sağlıklarının korunmasının da bir o kadar hayati olduğunu ifade eden Özvar, “Bu sebeplerden ötürü bu protokol, gençlerimize sunduğu faaliyetler, etkinlikler ve zengin içerik ortamı oluşturması hedef ve iddiasıyla da çok kıymetlidir.” dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile YÖK Başkanı Özvar iş birliği protokolünü imzaladı.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/egitim/yok-baskani-ozvar-vakif-yuksekogretim-kurumlari-kontenjanlarinda-barinma-kapasitelerini-de-dikkate-almak-istiyoruz/2750709

İLGİLİ HABERLER

Popüler Haberler