Ana SayfaHaberler2022 YDUS Sonuçları Açıklandı

2022 YDUS Sonuçları Açıklandı

ÖSYM, 18 Aralık 2022 tarihinde uygulanan 2022 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının sonuçlarını açıkladı. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilecekler.

YDUS’ta Doğru Cevap Değişti

Öte yandan ÖSYM 18 Aralık’ta uygulanan sınava ait madde analizlerini ve cevap anahtarlarının kontrollerini de tamamladığını belirterek İç Hastalıkları Testi Temel Soru Kitapçığındaki 7 Numaralı sorunun E olarak belirtilen cevabının D olarak değiştirilmesi yönünde karar verildiğini bildirdi. Bununla birlikte Anesteziyoloji ve Reanimasyon Testindeki bazı sorulara yönelik de iptal davası açılmıştı. ÖSYM iptal davalarını hatırlatarak bu alanla ilgili değerlendirmelerin idari yargı kararından sonra yapılacağını söyledi.

Ayrıca ÖSYM, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğine göre sınav tarihi itibariyle uzmanlık belgesi tescili bulunmadığını Bakanlık tarafından teyit edilen adaylarının sınavlarını da geçersiz sayıldığını açıkladı.

YDUS Cevap Anahtarı ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

ÖSYM sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber cevap kağıtlarının görüntüleri ile cevap kağıtlarına yapılan aday işaretlemelerinin görüntüsünü de erişime açtı. Adaylar, 30 Ocak 2023 tarihinde saat 14.15’ten itibaren 10 gün süreyle kendi cevap işaretlemelerini ve sınavın soru ve doğru cevaplarını görebilecekler.

Kaynak: https://www.osym.gov.tr/TR,25267/2022-ydus-cevap-kagitlari-ve-aday-cevaplari-erisime-acildi-30012023.html

İLGİLİ HABERLER

Popüler Haberler