Ana SayfaHaberler2022 Adalet Bakanlığı Sınav Sonuçları Açıklandı

2022 Adalet Bakanlığı Sınav Sonuçları Açıklandı

ÖSYM, 26-27 Kasım tarihlerinde yapılan 2022 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı, Avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı ve idari Yargı Hakim Adaylığı Sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını 27 Aralık saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

Adalet Sınavları Soruları ve Cevap Anahtarı Erişime Açıldı

Öte yandan ÖSYM, sınava giren adayların kendi durumlarını görebilmesi için adalet sınavlarının sorularını ve cevaplarını da yayımladı. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden Cevap Kağıdı Görüntüleme ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdının görüntüsünü, işaretlemelerini, ve elde edilen cevaplar ile doğru cevapları görebilecekler. Ayrıca ilgili sayfada adayların toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile beraber ham puanları da görüntülenebilecek. Adaylar, sınavlara ilişkin soruları, cevapları ve kendi işaretlemelerini de 27 Aralık tarihinden itibaren 10 gün süreyle kontrol edebilecekler.

Kaynak: https://www.osym.gov.tr/TR,25213/2022-adalet-bakanligi-sinavlari-adli-yargiidari-yargiadli-yargi-avukat-cevap-kagitlari-ve-aday-cevaplari-erisime-acildi-27122022.html

İLGİLİ HABERLER

Popüler Haberler