Ana SayfaHaberlerBakan Özer, Özel Eğitime Gereksinim ile İlgili Konuştu

Bakan Özer, Özel Eğitime Gereksinim ile İlgili Konuştu

MEB Bakanı Mahmut Özer, Ankara’da katıldığı ÖZEV Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrencilere Meslek Edindirme Merkezinde konuştu. Özer, farklı konulara değindiği tanıtım programında özel eğitim gereksinimli öğrencilere dair de söz aldı.

10 Bin Öğrencinin Eğitimlerini Aksatmamaları İçin Evlere Öğretmenler Gönderildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı tanıtım programında,  hasta olup evden çıkamayan 10 bin öğrencinin eğitim durumlarında geri kalmamaları adına evlere öğretmen gönderildiğini belirtti. Bakan Özer, şu anda 423 bin özel eğitim gereksinimli öğrenciye eğitim hizmeti sunulduğunu, bu eğitim hizmetini verirken de mümkün olduğunca kaynaştırma-bütünleştirme sürecine hassasiyetle yer verildiğini aktardı. Özer, sözlerini şöyle destekledi: Zaten yüzde 90’ı Türkiye’de kaynaştırma ve bütünleştirme öğrencisi. Yani kaynaştırma ve bütünleştirme imkânı olmama durumunda özel eğitim uygulama okulları, özel eğitim meslek okul devreye giriyor.” diyerek konuya dair bilgi paylaştı.

Bununla beraber Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sadece kaynaştırma ve bütünleştirme değil; evinde hasta olup dışarı çıkamayan 10bin öğrencinin de eğitimden kopmamaları adına büyük çaba sarf edildiğini belirtti. Özer konuya dar son olarak şu sözlere yer verdi:

“Millî Eğitim Bakanlığımız şu anda hastanelerde yaklaşık 994 hasta yavrumuza eğitim hizmeti veriyor. Bu anlamda Türkiye, kıta Avrupası’na da örneklik teşkil ediyor. Mutlaka eksikliklerimiz, iyileştirecek alanlarımız vardır. Bizim görevimiz de o eksiklikleri görüp sürekli iyileştirmeye çalışmak. Örneğin bir eksikliğimiz de özel eğitim anaokullarıydı. 2020 yılında 53 ilimizde özel eğitim anaokulu yoktu, şu anda tüm illerimizde var ve sayıyı da 145’e çıkardık. 2023’te, inşallah, sayıyı 350’ye çıkaracağız. Okul öncesi eğitim sadece özel eğitim için değil, tüm öğrenciler için en kritik eğitim kademesi. Yaşam boyu getirisi maksimum, yatırım maliyeti minimum olan eğitim politikası. Okul öncesi sadece bilişsel becerileri artırmıyor, bilişsel olmayan becerileri de artırıyor. Okul öncesi eğitimi almış bireylerin ömürlerinde eğitimde ve istihdamda kalma süreleri, almamış bireylere göre çok daha fazla ama orada kritik bir nokta daha var: Suça bulaşma oranı çok daha düşük. Biz okul öncesi eğitime yatırım yaptığımız zaman çok daha müreffeh, barışçıl, birbirine saygılı bir toplum inşa etme yatırımı yapmış oluyoruz.”

Kaynak: https://www.meb.gov.tr/bakan-ozer-10-bin-cocuga-ogretmen-gondererek-evde-egitim-imkani-sagliyouz/haber/28466/tr

İLGİLİ HABERLER

Popüler Haberler