Python Kursu

Python Nedir?

Programlama dilleri arasında, basit kod yazımı ve kolay öğrenilmesi ile öne çıkan Python, yazılım geliştirmeye başlamak için en uygun dillerden biridir. Python programlama dili, geliştirdiği tarih 1990’dan bugüne kodlama dünyasında en çok kullanılan programlardan biri olmayı başarmıştır.

Python’u diğer diller arasında öne çıkaran özellik ise yazılım geliştirmek isteyenlerin hevesini kırmayacak bir kod yazımı sunmasıdır. Bununla birlikte açık kaynak kodlu bir programlama dili olarak da lisanssız bir kullanıma olanak tanır. Python, iş dünyasında birbirinden farklı projeler geliştirmek dışında hobi olarak ilerlenebilecek en uygun dillerden de biridir. Python’u öğrenmek için ise üniversite eğitimleri dışında yüz yüze ve online Python eğitimi seçenekleri de tercih edilir.

Python Eğitimi Nedir?

Python kursu, bilgisayar eğitimleri arasında da iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamasıyla öne çıkan bir eğitim seçeneğidir. Bilindiği üzere yazılım departmanında çalışmak için sık kullanılan kodlama dillerini öğrenmek gerekir. Python da ülkemizde yavaş yavaş sektörde istenen yazılım dillerinden biri olarak bilinmesi gereken programlama dilleri arasındadır. Python’ı sıfırdan ileri seviyeye götüren eğitimler dışında bir de Python’un kullanım alanlarına yönelik eğitim sunan seçenekler söz konusudur.

Python’u çok yönlü kullanmak için sıfırdan ileri seviyeye eğitimler tercih edilebilir. Python’un spesifik kullanım özelliklerinden yararlanmak için ise kullanım alanına özel kurslar seçilebilir. Örn, Python ile oyun geliştirme. Programlama dilini öğrenmeye yönelik faydalı bir başlangıç sunan Python eğitimleri, yazılımda kendinizi geliştirmek için de fırsat yaratır. Python’un eğitimlerini sunan programlara bakıldığında, çoğunlukla aşağıdaki ders içerikleri ile karşılaşılır:

  • Python Kurulumu
  • Algoritma Nedir?
  • Anaconda Kurulumu
  • Python Veri Yapıları
  • Python Fonksiyonlar
  • Python ile Nesne Tabanlı Programlama
  • Python’da Dosya Yönetimi
  • Python Kütüphaneleri ile Çalışma
  • Python’da Hata Ayıklama
  • Python ile Proje Geliştirme
  • Python’da Yapay Zekâ Geliştirme
  • Python ile Oyun Geliştirme

Eğitimin genel ilerleyişindeki odak noktası ise Python ile projeler geliştirmenin adımlarını uygulamaktır. Yüz yüze ya da online eğitimler aracılığıyla Python’un temel veya ileri seviye kullanımları öğrenilir. Zaman ve mekân açısından sınırlı kalmamak için online Python eğitimlerine yönelmek daha doğrudur. Yazılım geliştirmenin temel prensiplerini öğrenmek açısından ise yüz yüze kursların uzun süreli eğitim özelliğinden yararlanma yolu seçilebilir. Kursu başarıyla bitirenler de Python sertifikası alarak bu programlama dili ile masaüstü ve web projeleri geliştirebilirler.

Python Kursu Sertifikası Ne İşe Yarar?

Python eğitimleri sonrasında alınan sertifika, yazılım dillerinde kendinizi geliştirdiğinizi gösterir. Python eğitim sertifikası, yazılım sektöründe iş bulmayı kolaylaştırır ve yazılım uzmanı olma yolunda önemli bir adımın tamamlandığını ifade eder. Yurt dışında en hakim kodlama dillerinden birini ileri seviye öğrenmiş olursunuz ve iş ya da kendi projelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Python kursundan alınan sertifikalar ise çoğunlukla kurum veya üniversite onaylı olur. Python sertifikası alan kursiyerler, yazılım alanının alt konularında projeler geliştirebilir ve farklı alanlarda çalışabilirler. Özellikle teknoloji ve bilişim odaklı alanlarda Python sertifikası alındığı belirtilerek yazılım dünyasına yabancı kalınmadığı gösterilir.  Yine yapay zekâ konusunda çalışmalar yürüten üst düzey şirketlerde yazılım geliştirici olarak çalışmanın önünü açacak olan dillerden biri, Python olacaktır.

 

Yazılımcı Ne İş Yapar?

Python ile beraber sık kullanılan diğer dilleri de öğrenen yazılımcılar, rutin iş olarak yazılım geliştirirler. Yazılımcılar genellikle özel sektöre bağlı kurum ve işletmelerde çalışırlar. Çalıştıkları kurumlarda yazılım projelerini geliştirirler ve projeler ile ilgili detayları birim çalışanlarıyla iş birliği içinde düzenlerler. Genellikle bilgisayar programlarının ve web uygulamaların üzerinde çalışırlar.  Ülkemizdeki yazılımcılar, çoğunlukla web sitesi özelinde yazılımsal işlerle uğraşırlar. Daha geniş bir kullanım için ise Python gibi işlevsel programlama dillerinden yararlanılır. Python dili ile yazılıma dair geniş ölçekli projeler yaratmak ise çok daha kolaydır.

Python’u öğrenenler de bu programlama dili ile aşağıdaki alanlarda projeler geliştirebilirler:

Veri Bilimi- Veri Analizi         Makine Öğrenimi- Yapay Zekâ

Oyun Programlama              Siber Güvenlik

Robotik Kodlama                ✓ Veri Kazıma

Etik Hacking                        CAD Uygulamaları

Görüntü İşleme                Web Uygulaması Geliştirme

Yazılımcı Olmak İçin Gereken Şartlar

Yazılımcı olmak için yazılım ile ilgili alanlarda eğitimleri tamamlamak gerekir. Yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, bilgisayar programcılığı ile bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, yazılım geliştirici olarak çalışmak için gerekli eğitim seçenekleridir. Bu bölümler dışında ise yazılım ile ilgili kapsamlı kurs seçenekleri de yazılımcı adayını, yazılım uzmanlığı mesleğine hazırlar.

Eğitimler dışında ise yazılım ile ilgilenmeyi düşünenlerin sektörün temel ihtiyaçlarını öğrenmeleri gerekir. Kodlama dillerinin öğrenilmesi başta olmak üzere algoritmik düşünme, analiz yetkinliği, dikkatli gözlemleme ve proje yönetimi konusunda mesleki niteliklere sahip olmak beklenir. İleride yazılım uzmanlığı veya takım liderliğine yükselmek için de mesleki eğitim ve nitelikleri aşama aşama yerine getirmek gerekir. Yazılımcı olmak adına Python eğitimi ile sektörün istenen mesleki yetkinliklerine giriş yapılabilir. Dahası çok yönlü yazılımlar geliştiren bir developer olma hayali de gerçeğe dönüşür.

 

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.