Ana SayfaKurslarTehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler KursuPelet Üretim Elemanı Kursu Sertifika Programı

Pelet Üretim Elemanı Kimdir?

Pelet, demir cevheri tozlarının birtakım işlemlere tabi tutulmasıdır. Bu işlemler;

  • Cevherin kırılması ve harmanlanması,
  • Demir cevherinin zenginleştirilmesi ve boyutlandırılması,
  • Topaklama,
  • Ham pelet oluşturma,
  • Pişmiş pelet stoklama,
  • Peletlerin fırına sevkidir.

Pelet Üretim Elemanı Kursu Süresi

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde pelet üretim kursu eğitim programının süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından en az 40 saat olarak belirlenmiştir.

Pelet Üretim Elemanı Kursu Nedir?

Pelet üretimi kursu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında düzenlenen eğitim programıdır. Meslek edindirme kursları arasında bulunan pelet üretimi eğitimi sektörde bazı işletmeler tarafından kurumsal eğitim olarak da verilir. Eğitim sonunda kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan ve bireylere meslek elemanı olarak çalışma fırsatı sunan sertifika verilir.

Kurs programında; kursiyerlerin devir cevheri aglomerasyonu üretimi için gereken teorik bilgiyi edinmeleri sağlanır. Kurs programının sonunda düzenlenen sertifika sınavına konu olan ve mesleki yeterlilik kazandıran ders içerikleri şöyledir:

  • Pelet Üretim Sürecinde İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Demir Cevheri Zenginleştirme
  • Pelet Üretim İşlemleri

Pelet Üretim Elemanı Kursuna Kimler Katılabilir?

Pelet üretim elemanı kursu okuryazar herkesin katılabileceği bir eğitimdir. En az ilkokul mezunu olmak kursa katılmak için yeterli olacaktır; fakat istihdamda en az lise mezunlarına öncelik tanınır. Mesleği yapmaya engel bedensel, ruhsal sorunu olan kişilerin sertifika programına katılmamaları gerekir. Nitekim istihdamda sağlık raporu istenecektir.

Online Pelet Üretim Elemanı Kursu Var Mı?

Teknolojideki gelişmelerin eğitim sektörüne yansımasıyla pek çok eğitim uzaktan eğitime uyarlanmıştır. Pelet üretimi kursu da online eğitim programlarına dahil olan eğitimlerden biridir. Bilgisayara ve internet bağlantısına sahip olan herkes online eğitim programına katılabilir. Uzaktan eğitim programı yeterli katılımcı sayısına ulaşılması durumunda açılır.

Online Pelet Üretim Elemanı Kursu Faydalı Mıdır?

Online eğitim örgün eğitime göre ekstra bazı avantajlara sahiptir. Belirli zamanda belirli yerde eğitim alma zorunluluğu olmadığı gibi eğitim içeriklerine eğitim sürecinin sonunda da ulaşmak mümkündür. İçeriğin dijital ortamda olması çıktı, ulaşım gibi ek masrafları oradan kaldırır.

Pelet Üretim Elemanı Kazanımları

Pelet üretim eğitimi ile kursiyerlerin metal teknolojisi alanında pelet üretimi işlemlerini yapabilecek yeterliliğe sahip olmaları amaçlanır. Bu amaca yönelik olarak verilen eğitim sayesinde şu sorular yanıt bulmuş olur:

  • Peletleme işlemlerinde kullanılan cihaz ve ekipmanlar nelerdir?
  • Demir cevherini zenginleştirmek için ne yapmak gerekir?
  • Yüksek basınçlı pelet makinaları kullanımında nelere dikkat etmek gerekir?

Pelet Üretim Elemanı Olmak İçin Gerekenler

Mesleki faaliyetlerin yerine getirilmesi mesleki ve teknik eğitim alınmasını gerektirir. Pelet elemanı olmak için de mesleki eğitim alındığını ispat eden sertifikaya sahip olmak gereklidir. Sertifika almak mesleği icra etmek için yasal altyapıyı sağlar. Mesleği icra etmek için meslekle uyumlu kişisel özelliklere sahip olmak da avantaj sağlar. Pelet üretim elemanlarının disiplinli, sorumluluk sahibi, planlı ve takım çalışmasına yatkın kişiler olmaları gerekir.

Pelet Üretim Sertifikası Nasıl Alınır?

Sertifika kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan yasal bir evraktır. Sertifika sahibi olmak için pelet üretim sertifikası eğitim programını başarıyla tamamlamak gerekir. Sertifika sınavında, önceden belirlenmiş olan geçerli puanı alan kursiyerler sertifika almaya hak kazanmış olurlar. Sertifika sınavı geçerlilik puanı 100 puan üzerinden en az 45 puan olarak belirlenmiştir.

Pelet Üretim Belgesi Ne İşe Yarar?

Kurs programının sonunda alınan kurs bitirme belgesi, belge sahibinin mesleğin gereklerini yerine getirebileceğinin göstergesidir. Pelet üretim elemanı sertifikası, bireyin pelet üretim sürecinde meslek elemanı olarak çalışabileceğini gösterir. Tüm sektörlerde mesleki eğitim alan bireyler öncelikli olarak istihdam edilir. Pelet üretim elemanı sertifikası olanlar sektörde istihdam edilme fırsatına sahip olurlar.

Pelet Üretim Elemanı Sertifikası Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Milli Eğitim Temel Kanunu, iş yerleri için sertifika kabul etme zorunluluğu getirmiştir. Sertifikanın yasal nitelik kazanıp geçerli olmasını sağlayan üzerinde Millî Eğitim Bakanlığının veya herhangi bir üniversitenin onayı bulunmasıdır. Üniversite veya MEB onaylı pelet üretim elemanı sertifikası e devlet üzerinden sorgulanabilir.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.