Ana SayfaKurslarSanat, Spor, HobiBoks Kursu Sertifikalı Eğitim Programı

Boks Kursu Sertifikalı Eğitim Programı

Boks Nedir?

En çok tercih edilen spor dallarından biri olan boks, ring adı verilen açık kare alanda gerçekleşen bir müsabakadır. Hem amatör hem de profesyonel düzeyde gerçekleşen boks, en popüler savunma sporlarından da biridir. Boks, iki kişinin belirli kurallar eşliğinde yumruklarıyla saldırı ve savunmaya geçtiği bir spordur. Öğrenilmesi en keyifli sporlardan biri olmasının yanında en yorucu ve dikkatli olmayı gerektiren sporlar arasındadır da. Boksu öğrenmeye yönelik ise amatör ve profesyonel, farklı yaş gruplarına hitap eden kurslar mevcuttur.

Boks Eğitimi Nedir?

Boks sporunu, amatör ve profesyonel bir uğraş olarak ele alan boks eğitimlerinden bahsetmek mümkündür. Boks kursları, kursiyer adayının; kendini savunma ve saldırı tekniklerini öğrenmesini amaçlar. Her yaş grubuna uygun seçeneklere sahip olan boks eğitimleri, genel olarak boks vuruş tekniklerini aktarır. Kursiyere özel bir boks programı sunan eğitim, amatörden başlayarak profesyonel boks müsabakalarına hazırlık sürecini de kapsar. Kursiyerin isteği ve temposuna uygun olarak da boks dersleri verilir.

Boks eğitimleri genel olarak bu konuda profesyonel geçmişe sahip boks eğitmenleri tarafından açılır. Çoğu ilde hizmet veren boks kursları, haftada en az 2 gün boks dersi içeren bir eğitim programı sunar. Boks kursunda, kendini savunmayı içeren vuruş teknikleri dışında doğru ısınma ve soğuma yöntemlerine de yer verilir. Ayrıca boks hakkında yanlış bilinen teknik ve uygulamaların doğru yöntemleri de kurs sürecinde işlenir. Yine boksta önemli bir konu olan duruş pozisyonunu düzeltme ve doğru duruşu öğrenme de ders içeriklerinde yer alır. Boks kursunu başarıyla tamamlayıp kendilerini geliştirenler, boks eğitmeni olma yolunu da açmış olurlar.

Boks Dersleri Nelerdir?

Farklı il ve kurs seçeneklerine bağlı olarak verilen boks dersleri genel olarak grup ve özel ders olarak ikiye ayrılır.

  • Boks Nedir?
  • Isınma Hareketleri
  • Boks Vuruş Teknikleri
  • Boksta Gard Alma
  • Gard Nasıl Değiştirilir?
  • Temel Adımlama Kuralları
  • Boksta Duruş
  • Bandaj Sarma
  • Boksta Yapılan Hatalar
  • Boksta Soğuma
  • Boks Antrenmanları Nasıl Yapılır?
  • Başlangıç ve İleri Seviye Boks Antrenman Çalışmaları
  • Boksta İp ile Çalışma
  • Gelen Yumruktan Kaçma Teknikleri
  • Uygulamalar-

Online Boks Kursu Var mı?

Boks kursu, pratik uygulamaya dayanan bir program içerir. Bundan dolayı online eğitim yoluyla verilen boks kursları, birebir iletişim ve etkileşim adına verimli bir süreç sunmaz. Bununla birlikte online boks kursları mevcuttur. Bu kurslar, genellikle boksun temel kavramlarını tanıtmaya ve boks antrenmanlarının nasıl düzenlenmesi gerektiğine ilişkin derslerden oluşur. Genel olarak haftanın belirli günlerinde pratik yapmak ve eğitmenle iletişim kurarak ilerlemek için yüz yüze boks kursları tercih edilir.

Boks Kursuna Kimler Katılabilir?

Boks kursu, 10 yaşından itibaren tüm kişilere uygun bir eğitim programı içerir. Hem amatör hem de profesyonel seçeneklere sahip boks kursları, profesyonel boksör olmak isteyenlere özel de programlar sunar. Boksör olmak isteyen çocukların ise 10 veya 11 yaşından itibaren boksa başlamaları önerilir. Profesyonel boksörlük için de küçük yaşlardan itibaren boksla ilgilenmek gerekir. Boks öğrenmek için ise belli bir yaş sınırı yoktur. Bununla beraber sağlıklı ve verimli bir boks süreci için belli bir vücut-kilo endeksinde olmak ve buna dikkat etmek gerekir.

Boks Eğitimi Nasıl Alınır?

Boks eğitimleri, genellikle büyükşehirlerde hizmete açıktır; fakat talebin olmasına bağlı olarak diğer illerde de açılır. Boks kursu almak isteyen biri, yaşadığı ilin boks kurslarını ve spor salonlarını incelerken kurumun eğitmenlerine göz atarak kararını kesinleştirebilir. Boks eğitimini, genel olarak milli takımda veya profesyonel düzeyde boksör olarak çalışmış kişiler verir.

 Boks eğitimi, kursiyerin kondisyonuna uygun şekilde verilir. Kursiyer, özel boks dersi almak istediğini belirterek kendine uygun bir eğitim programı hazırlanmasını söyleyebilir. Küçük yaşlardan itibaren boksa yönelmek ve profesyonel boks ile ilgilenmek isteyenler ise milli takım antrenörü ve sporcusu olarak çalışmış kişilerin kurduğu boks kurslarına yazılabilirler. Ayrıca savunma ile birlikte saldırıya yönelik boks öğrenmek isteyenler de kick boks kurslarını tercih edilebilirler.

Boks Kursu Sertifikası Ne İşe Yarar?

Spor amacıyla hizmet veren boks kursları dışında boks eğitmeni olmak isteyenlere yönelik de kurslar mevcuttur. Bu tür kurslar, kursiyerin boks kursunu bitirdiğine dair sertifika sunarlar. Boks antrenörü olmak için gerekli olan göstergeler arasındaki boks kurs sertifikası, kişinin yetkinliğini belgeler. Bununla beraber eğitmen veya antrenör olarak çalışmak için boks kursu yeterli değildir. Boks eğitmeni olmanın zorunlu şartlarını karşılamak gerekir.

Sertifika dışında genel boks eğitimi ise kişinin savunma becerilerini geliştirmesine imkân kazandırır. Ayrıca kursiyer doğru duruşu öğrenir ve spor sürecinden itibaren dengeli ve sağlıklı beslenme rutini oluşturur. Yine boks kursu, günlük yaşantının getirdiği yorucu stres ve üzüntülere karşı kişinin bedenini ve zihnini de rahatlatır.

Boks Eğitiminin Kazanımları

Boks eğitimi sonunda kursiyerler;

  • Boks sporunun nasıl uygulandığını,
  • Boks hakkında yanlış bilinenleri ve doğrularını,
  • Öz savunmanın nasıl gerçekleştiğini,
  • Boks vuruş ve savunma tekniklerini,
  • Boksta gard almanın ve gard değiştirmenin nasıl gerçekleştiğini,
  • Spor sürecinde sağlıklı beslenme rutinini nasıl oluşturabileceği,
  • Profesyonel boks antrenmanlarının nasıl yapıldığını,
  • Boks antrenman öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiğini,
  • Boksta doğru duruşun neden önemli olduğunu,
  • Boksta ip ile çalışma yöntemlerini,
  • El-göz ve ayak koordinasyonun nasıl geliştirilebileceğini,
  • Hızlı düşünerek eyleme geçme becerisini tanımayı öğrenmiş olurlar.

Boks Eğitmeni Nasıl Olunur?

Boks eğitmeni olmak için boks sporu ile profesyonel anlamda uğraşmış olmak gerekir. Boks eğitmenliğine yönelik eğitimler bulunmakla birlikte bu eğitime katılanlar, boksla daha önce uğraşmış kişilerdir. Profesyonel bir sporcu geçmişi bulunan boks eğitmeni, birtakım kişilik özellikleriyle de mesleğe uygun olduğunu gösterir. Boks eğitmeni olmak isteyen biri, genel olarak spora ilgilidir. Gözlem yeteneğini geliştirmiş ve spor ile ilgili mesleki gelişime açık kişidir. Boks antrenörü olarak görev almanın eğitim yolu ise beden eğitimi ve spor meslek yüksekokullarından geçer. Bununla beraber genel boks kursu alarak en az 3 yıl boyunca boksla ilgilendiği belgeleyenler de eğitmenliğe başvurabilirler.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.