Yazılım Kursu

Yazılım Ne Demek?

Yazılım en kısa ifadeyle bilgisayarın işlevsel bir şekilde çalışması için işlenen komutlar dizinidir. Bilgisayar yazılımları aracılığıyla var olan programlar çalışır ve programlar arası iletişim de kısa sürede sağlanmış olur. Belli bir komutlar dizini hâlinde uygulanan yazılımlar ise uygulama yazılımları ve sistem yazılımları olmak üzere ikiye ayrılır. Günümüzün en hakim iş alanlarından biri olarak da yazılım alanı öne çıkar. Çoğu şirket ve işletme, web yazılım, mobil yazılım veya masaüstü yazılım alanında öne çıkarıcı faaliyetlere girişir. Sıklıkla da yazılımcı olarak görev alan profesyonel kişilerden yararlanma yolu tercih edilir. Yazılımcı olmanın en verimli eğitim yollarından biri ise yazılım kurslarıdır.

Yazılım Eğitimi Nedir?

 Yazılım eğitimi, ilgili programlama dillerinin çalışma mantığını ve kullanım alanlarını aktaran bir programdır. Yazılım eğitimleri, tek bir programlama dilini baz alabileceği gibi sık kullanılan programlama dillerini de içerebilir. Yazılım kursları, sıfırdan yazılım alanını tanıtan içeriklerle beraber iş dünyasının hakim programlama dillerini de tek tek ele alır. Genellikle yazılım eğitimi, programlamanın temel mantığını anlamaya dayalı derslerle başlar. Derslerin devamında ise C dili, C++, Python, .NET ve Java gibi popüler programlama dillerine yönelik kapsamlı bilgiler aktarılır.

Yazılım kursu genel ders içerikleri şöyledir:

  • Yazılımın Temel Çalışma Mantığını Anlama
  • Kodlama Nedir?
  • Algoritmik Düşünmeye Giriş
  • Temel Programlama Giriş
  • Python Programlama Dili
  • .NET
  • .NET Core Platformuna Giriş
  • Microsoft Visual Studio
  • Microsoft SQL Server Kullanımı
  • C Programlama Diline Giriş
  • C++ Programlama
  • Nesne Tabanlı Programlama
  • Java
  • Veri Tabanı
  • Yapay Zekâ-Makine Öğrenimi

Yazılım kursunda kursiyerin, yazılım geliştirme konusunda temel ve daha sonra ileri düzey bilgiler edinmesi amaçlanır. Kurs, işinde iyi bir yazılımcı olmaya yönelik kursiyerin kullanabileceği bilgileri aktarır. Yazılım kursları yüz yüze ortamda kursiyerlere ulaştığı gibi online platformlar ve kurs merkezleri aracılığıyla da ders verir. Her iki kurs seçeneği de kursiyerin yazılım alanında bilgi kazandığını belgeleyen kurs sertifikası verir. Verilen sertifika genellikle MEB onaylı, üniversite onaylı, kurum onaylı veya Uluslararası Microsoft MCSD sertifikası onayından geçer.

Yazılım Eğitimine Kimler Katılabilir?

Yazılım kursuna, yazılım geliştirmeye sıfırdan başlamak isteyen herkes katılabilir. Ayrıca profesyonel iş hayatında kullanılan programlama dillerini tanıyarak yazılım alanına geçmek isteyenler de eğitime başvurabilirler. Yine spesifik bir dili öğrenmek için temel seviye eğitime katılmak isteyenler de ilk olarak yazılım temel programlama kursuna katılmayı düşünebilirler.

Online Yazılım Kursu Faydalı mıdır?

Yazılım kursları, temel seviye dışında ileri seviye kullanımları aktaran eğitim seçeneklerine de sahiptir. Yüz yüze yazılım kursları dışında, online eğitime bağlı olarak kursiyere bilgi aktaran kurslar da mevcuttur. Online yazılım kursu, zaman ve mekân açısından kuruma bağlı kalmak istemeyenlere uygun bir seçenektir.

Bununla birlikte bazı online yazılım kursları, canlı ders uygulamasına da yer verilir. Yine bu derslerin tekrarları video ders içeriği olarak kursiyerin kendi kişisel panelinde görülür. Canlı ve video ders içerikleri dışında, PDF ders kaynakları da vardır. Online yazılım eğitimleri, kursiyerin zaman planlamasını yapmasına imkân tanıyarak yazılım geliştirme derslerine girmesini sağlar. Yine online yazılım kursundaki dersleri evden birebir tekrarlama olanağı da vardır.

Yazılım Eğitim Sertifikası Ne İşe Yarar?

Yazılım eğitim programı, yazılımcı olmak ve yazılım alanındaki hakim kullanımları tanımak isteyenlere bilgi aktarmayı amaçlar. Bu bilgiler, kursiyerin yazılım dillerinin temel mantığını anlamasını ve dillerin hangi iş dahilinde kullanacağını öğretmeyi içerir. Eğitim sonrasında alınan yazılım sertifikası ise çok yönlü bilgi kazanımını belgeler.

Verilen sertifika, çoğunlukla kurumun düzenlediği sertifika sınavından sonra kursiyere ulaşır. Kurs merkezinin belirlediği geçer notu elde eden kursiyer, yazılım sertifikası almaya hak kazanır. Sertifika, yazılımcı adayının sektörde kendini kanıtlaması için önemli bir göstergedir. Uzun süreli bir eğitim sonunda, alınan sertifika aracılığıyla temel programlamanın mantığını algılama ve uygulayabilme yetkinliği kazanıldığı gösterilir. Ayrıca web tasarım alanında öne çıkarıcı sertifikalardan biri de yazılım sertifikasıdır. Kısaca sıfırdan yazılım öğrenmek isteyenlerin başvurabileceği kurs, sertifika vererek de kurstan bilgi kazanıldığını belgeler. Bu belgeyi Cv, ön yazı ve mülakatta belirten kursiyerler, işe alımda da kendilerini öne çıkarabilirler.

Yazılım Eğitimi Kazanımları

Yazılım eğitimi sonunda kursiyerler;

  • Kodlamanın ne olduğunu
  • Temel kodlama mantığının neler içerdiğini,
  • Algoritmik düşünme tekniğini,
  • Yazılım dilinde problem çözme tekniklerini,
  • Veri tabanı kavramını,
  • Web ve masaüstü yazılım projelerinin nasıl gerçekleşeceğini,
  • Proje ve iş için uygulama geliştirmeyi,
  • İş dünyasında sıkça kullanılan yazılım dillerinin nasıl uygulandığını öğrenmiş olurlar.

Yazılımcı Olmak İçin Gerekenler

Yazılım sektöründe iş bulmak için yazılım alanında geçerli olan bilgilere ve niteliklere sahip olmak gerekir.  Yazılımcı olmak için üniversitelerin 2 veya 4 yıllık ilgili bölümleri tercih edilebilir.  Yazılımcılar genellikle yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği veya bilgisayar programcılığı bölümlerinden mezundurlar. Bununla beraber 4 yönetim bilişim sistemleri bölümü de yazılım alanında bilgi edinmeye yollarından biridir.

İlgili bölümleri bitirmeyenler ise yazılım kursları aracılığıyla gerekli bilgi ve yetkinlikleri kazanabilirler. Yazılım kurslarını tamamlayan kursiyerlerin, yazılım alanında staj veya deneyim elde etmeleri de önemlidir. Bununla birlikte web yazılım ve tasarımı alanındaki yoğun talep arayışından da faydalanabilirler. Yine yazılım dünyasının gerekli kavramlarını uygulamak da yazılımcının temel görevlerindendir.

Algoritmik düşünme, sayısal analiz yetkinliği ve İngilizce dil becerisi, yazılımcı da aranan temel niteliklerdendir. Genel olarak bu nitelikleri barındıran kursiyerler, özel sektöre bağlı çoğu işletmede iş bulacak bir kapasiteye sahiptir. Temel yazılım kursu dışında, spesifik bir kodlama dili üzerine yoğunlaşmak, iş bulma olasılığını artırır. Yine yazılım uzmanlığı eğitimi de yazılım dünyasındaki ileri seviye bilgileri aktarması açısından yazılımcı adaylarına fayda sağlar.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.