Ana SayfaKurslarTehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler KursuTarım Makineleri Bakım ve Onarımcısı Kursu Programı

Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcısı Kursu Programı

Tarım Makineleri Bakımı ve Onarımı Nedir?

Tarım faaliyetleri için kullanılan iş makineleri ve ekipmanları çeşitli bakım ve onarım işlemlerine ihtiyaç duyar. Çiftçiler tarafından da yapılabilen tarım makinesi bakım ve onarımı, çoğu zaman profesyonel meslek elemanları tarafından da ele alınır. Tarım makinesi kullanma yetkisine sahip meslek elemanları, gerekli durumlarda bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirirler. Meslek elemanlarının mesleki eğitim kaynaklarından biri ise tarım makineleri bakım ve onarımcısı kursudur.

Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcısı Kursu Nedir?

Tarım makineleri hakkında genel bilgiler sunan eğitim, bilgiler eşliğinde bakım ve onarım işinin nasıl ele alınacağını değinir. Tarım makineleri ile aletlerinin kullanım detaylarını açıklayan kurs genellikle tehlikeli işlere yer veren kurs merkezleri tarafından verilir. Ayrıca meslek elemanının bilmesi gereken iş sağlığı ve güvenliği ile kalite kontrol aşamaları da kursta yer alır.

Genel olarak kursun ders içerikleri şu şekildedir:

  • Tarım Makinelerinin Genel Tanıtımı
  • Tarım Makinesi Mekanik İşlemleri
  • Temel Elektrik Bilgisi
  • Otomotiv Motor Mekaniği
  • Direksiyon Sistemleri Nedir?
  • Süspansiyon Sistemleri Nedir?
  • Tornalama İşlemleri
  • Toprak İşleme Alet ve Makineleri
  • Tarım Makinelerinde Arıza Tespiti
  • Tarım Makinelerinde Bakım ve Onarım İşlemleri

Ders içeriklerinin sona ermesiyle sertifika verme amacı taşıyan sınav aşamasına geçilir. Genellikle de sınav, çoktan seçmeli format eşliğinde sunulur. Katılımcılar kurs merkezinin belirlediği geçme notunu aşmaları durumunda katılım belgesi veya kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanırlar.

Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcısı Kursu Eğitim Süresi

Eğitimi veren çoğu kurs merkezi en az 40 saatlik ders süreci sunmaktadır. 

Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcısı Eğitimine Kimler Katılabilir?

Tarım makineleri bakım ve onarım kursuna, tarım makinelerinin bakım ve onarım aşamalarını öğrenmek isteyen herkes katılabilir. Yine tarım makinesi almayı düşünen çiftçiler de gerekli bilgileri öğrenmek amacıyla kursa başvurabilirler.

Online Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcısı Kursu Var Mı?

Tarım makineleri bakım ve onarım eğitimi, yüz yüze ve online eğitim seçeneklerine sahiptir. Tarım makinesi arıza tespitini ve mesleki standartları konu alan eğitim, online kurs aracılığıyla da sunulur. Bununla beraber online tarım makineleri bakım ve onarım kursu, yeterli katılımcının olması durumunda açılır. Açılan online program, tarım makineleri hakkında ön bilgiler edinmeye yöneliktir. Açılan eğitimler ön bilgiler ile birlikte sertifika verme amacı da taşır. Genel olarak online tarım makineleri bakım ve onarımcısı kursu, mesleğe yönelik ön bilgiler edinip yetkinliğini göstermek isteyenlere uygundur.

Online Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcısı Eğitimi Faydalı mıdır?

Online tarım makineleri bakım ve onarımcısı kursu, zaman ve mekân sınırlaması olmadan ön bilgiler edinmek isteyenlere göredir. Kursa katılmak isteyenler video veya PDF içerikler aracılığıyla meslekte dikkat edilmesi gerekenleri ve iş sağlığı-güvenliği önlemlerini öğrenmiş olurlar. Bu bakımdan online kalite kontrol elemanı programı, yararlı bir eğitim seçeneğidir.

 Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcısı Kursu Kazanımları

Tarım makineleri bakım ve onarım eğitimini başarıyla bitiren kursiyerler;

  • Tarım makinelerinin genel tanıtımını,
  • Tarım makinesinin genel bakım ve onarım işlemlerini,
  • Tarım faaliyetlerinde kullanılan alet ve ekipmanları,
  • Tarım iş makinelerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemleri,
  • Tarım iş makinelerinde uyulması gereken kalite kontrol aşamalarını,
  • Tarım makinelerinde arıza tespitlerinin nasıl yapılacağını öğrenmiş olurlar.

Tarım Makineleri Bakım ve Onarım Sertifikası Ne İşe Yarar?

Kursiyerin aldığı sertifika, tarım makinesi bakım ve onarım işlemlerine aşina olduğunu gösterir. Kursiyer edindiği sertifikayı ilgili iş alanlarında öne çıkmak adına gösterebilir. Ayrıca alınan belge, mesleki yeterlilikler arasında gösterilen eğitim şartının da tamamlandığını kanıtlar.

Tarım Makineleri Bakım ve Onarım Belgesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Alınan tarım makineleri bakım ve onarım belgesi; MEB, üniversite veya kurum onaylı olabilir. Genellikle MEB veya üniversite onaylı sunulan belgeler, e-devlet üzerinden de sorgulanabilir özelliğe sahiptir. Belgeyi alan kişiler işi yerine getirmek için lazım olan niteliklerden birini karşılar.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.