Ana SayfaKurslarTehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler KursuLojistik Elemanı Kursu Eğitim Programı

Lojistik Elemanı Kursu Eğitim Programı

Lojistik Elemanı Kimdir?

Lojistik elemanı, tedarik süreçlerine uygun olarak ürünlerin tedarik ve dağıtım aşamalarında yer alır. Meslek elemanları, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini dikkate alarak mesleklerini icra ederler. Genel olarak ürünün nakliye, barkodlama, stoklama ve depolanma gibi aşamaları için lojistik elemanlarından yararlanılır. Lojistik elemanının bilgi kaynağı olarak ise lojistik elemanı kursu mevcuttur. Kurs programı lojistik elemanı olmak isteyenlerin de katılması gereken meslek edindirme kurslarındandır. 

Lojistik Elemanı Kursu Nedir?

Kurs, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu esas alınarak kursiyerlere mesleki bilgiler sunar. Genel olarak lojistik elemanı kursu, meslek edindirme ve tehlikeli işlere yer veren eğitim merkezleri tarafından verilir. Genel itibariyle kurs, lojistik elemanı ne iş yapar sorusuna yanıt veren dersleri sunar. Kursiyerin lojistik yönetimi kapsamında yapılan işleri tanıması amaçlanır.

Genel olarak da lojistik elemanı kurs programının dersleri şöyledir:

  • Lojistik Elemanı Görevleri
  • Temel Lojistik İşlemleri ve Aşamaları
  • Depo Yönetimi
  • Dağıtım İşleri
  • Gümrük İşlemleri
  • Lojistikte Taşıma Modelleri
  • Lojistik Satın Alma Yönetimi
  • Lojistik İşinde İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Lojistik İşlemlerinde Kalite Kontrol Standartları

Ders içeriklerinin sona ermesiyle eğitim merkezleri tarafından yapılan sertifika sınavına geçilir. Uygulanan sertifika sınavı genellikle çoktan seçmeli formatta yapılır. Kurs merkezinin belirlediği geçme notunu aşan kursiyerler, lojistik elemanı sertifikası veya kursa katılım belgesi almaya hak kazanırlar.

Lojistik Elemanı Kursu Eğitim Süresi

Kurs merkezleri tarafından verilen eğitim, en az 40 saat olarak planlanmıştır.

Lojistik Elemanı Kursuna Kimler Katılabilir?

Lojistik elemanı eğitimi, lojistik elemanı olmak isteyenlerin katılması gereken bir kurs seçeneğidir. Bundan dolayı lojistik elemanı olmak isteyenler kursa katılarak ön bilgiler edinebilirler.

Online Lojistik Elemanı Kursu Var Mı?

 Lojistik eğitimi, yüz yüze ve online eğitim seçeneklerine sahiptir. Lojistik yönetimi aşamalarını ve mesleki standartları konu alan eğitim, online kurs aracılığıyla da verilir. Bununla beraber uzaktan lojistik elemanı kursu, yeterli katılımcının olması durumunda açılır. Açılan online lojistik elemanı eğitimi, iş hakkında ön bilgiler edinmeye yöneliktir. Açılan eğitimler de ön bilgiler ile birlikte sertifika verme amacını da taşır. Genel olarak online lojistik elemanı, mesleğe yönelik ön bilgiler edinip yetkinliğini göstermek isteyenlere uygundur.

Online Kalite Kontrol Elemanı Eğitimi Faydalı mıdır?

Online lojistik elemanı kursu, zaman ve mekân sınırlaması olmadan ön bilgiler edinmek isteyenlere göredir. Kursa katılmak isteyenler video veya PDF içerikler aracılığıyla meslekte dikkat edilmesi gerekenleri ve iş sağlığı-güvenliği önlemlerini öğrenmiş olurlar. Bu bakımdan online lojistik elemanı programı, yararlı bir eğitim seçeneği olarak görülebilir.

 Lojistik Elemanı Kursu Kazanımları

Lojistik elemanı eğitimini başarıyla bitiren kursiyerler;

  • Lojistik elemanının yaptığı işlerin detayını,
  • Lojistikte kalite kontrol aşamaları ve faaliyetler öncesinde yapılan iş hazırlığını,
  • Lojistik işleri kapsamında alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini,
  • Depo ve stok yönetiminde yapılması gerekenleri öğrenmiş olurlar.

Lojistik Elemanı Ne İş Yapar?

Lojistik elemanının öncelikli işi, ulaştırma hizmetleri alanındaki dağıtım ve tedarik işlemleri gerçekleştirmektir. Lojistik elemanı görev aldığı süreç boyunca depo yönetimi, dağıtım işlemleri, stok yönetimi ve gümrükteki işleri yerine getirir. Meslek elemanları görevlerini yerine getirirken iş sağlığı-güvenliği ile kalite kontrol standartlarına dikkat ederler.

Lojistik Elemanı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Kursiyerin aldığı sertifika, lojistik elemanı mesleğine aşina olduğunu gösterir. Kursiyer edindiği sertifikayı ilgili iş alanlarında öne çıkmak adına gösterebilir. Ayrıca alınan belge, mesleki yeterlilikler arasında gösterilen eğitim şartının da tamamlandığını kanıtlar.

Lojistik Elemanı Belgesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Alınan lojistik elemanı belgesi ; MEB, üniversite veya kurum onaylı olabilir. Genellikle MEB veya üniversite onaylı sunulan belgeler, e-devlet üzerinden de sorgulanabilir özelliğe sahiptir. Belgeyi alan kişiler, mesleği yerine getirmek için lazım olan niteliklerden birini karşılar.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.