Ana SayfaKurslarDoğal Gaz İşletme Operatörlüğü Kursu Eğitim Programı

Doğal Gaz İşletme Operatörlüğü Kursu Eğitim Programı

Doğal Gaz İşletme Operatörlüğü Nedir?

Yenilenemez enerji kaynağı olan doğal gazın işletim esaslarından sorumlu meslekler arasında doğal gaz işletme operatörlüğü de bulunur. Doğal gaz işletme operatörleri, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini alarak doğal gaz ihbarlarına bakar ve şebeke ekipmanlarının bakım ve onarımını ele alır. Doğal gaz işletme operatörlüğüne dair bilgi kaynaklarından biri ise kurslardır. Doğal gaz işletme operatörlüğü kursu aracılığıyla meslekte yer alan uygulamalara dair bilgiler sunulur.

Doğal Gaz İşletme Operatörlüğü Kursu Nedir?

Doğal gaz işletme operatörü kursu, genel olarak tehlikeli ve çok tehlikeli işlere yer veren eğitim merkezleri tarafından verilir. Verilen kurs, doğal gaz işletim aşamalarını konu edinir. Bu kapsamda mesleği yerine getirenlerin aldığı iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine de yer verilir.

Genel olarak doğal gaz işletme operatörlüğünün kursunun dersleri şöyledir:

  • Doğal Gaz İşletmeciliği Tanıtımı
  • Doğal Gaz İşletiminde Bakım ve Onarım İşlemleri
  • Doğal Gaz İşletiminde İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Doğal Gaz İşletiminde Kalite Kontrol Standartları
  • Yüksek Basınçlı Yerlerde Doğal Gaz İletim İşletmeciliği
  • Doğal Gaz Arızaları ve Yangınları
  • Doğal Gaz İşletmede Regülatör Ayarları Yapma
  • Kontrolsüz Gaz Çıkışları

Derslerin sona ermesinin ardından kursiyerin bilgi kazanımını ölçen sertifika sınavına yer verilir. Yapılan sınav sonucunda kurs merkezinin belirlediği geçme notunu aşan kursiyerlere katılım belgesi veya kurs bitirme sertifikası verilir.

Doğal Gaz İşletme Operatörlüğü Kursu Ders Süresi

Kurs, tehlikeli ve çok tehlikeli kapsamındaki doğal gaz işletmesini konu edindiğinden en az 40 saatlik ders süresi içerir.

Doğal Gaz İşletme Operatörlüğü Kursuna Kimler Katılabilir?

Kurs programına, bu alanda ön bilgiler edinip mesleği tanımak isteyen herkes katılabilir. Doğal gaz işletme operatörü olarak çalışmak isteyenlerin ise mesleğin uygulanışına engel olacak herhangi bir ruhsal veya fiziksel soruna sahip olmamaları gerekir.

Online Doğal Gaz İşletme Operatörlüğü Kursu Var Mı?

Doğal gaz işletme operatörlüğü eğitimi, yüz yüze ve online eğitim seçeneklerine sahiptir. Doğal gaz işletim esaslarını ve mesleki standartları konu alan eğitim, online kurs aracılığıyla da verilir. Bununla beraber online doğal gaz işletme operatörlüğü eğitimi, yeterli katılımcının olması durumunda açılır. Açılan kurs, iş hakkında ön bilgiler edinmeye yöneliktir. Ayrıca açılacak eğitimler ön bilgiler ile birlikte sertifika verme amacı da taşır. Genel olarak online doğal gaz işletme operatörlüğü kursu, mesleğe yönelik ön bilgiler edinip yetkinliğini göstermek isteyenlere uygun bir seçenektir.

Online Doğal Gaz İşletme Operatörlüğü Eğitimi Faydalı mıdır?

Online doğal gaz işletme operatörlüğü kursu, zaman ve mekân sınırlaması olmadan ön bilgiler edinmek isteyenlere göredir. Kursa katılmak isteyenler video ya da PDF içerikler aracılığıyla meslekte dikkat edilmesi gerekenleri ve alınması gereken iş sağlığı-güvenliği önlemlerini öğrenmiş olurlar. Bu bakımdan online doğal gaz işletme operatörlüğü programı, yararlı bir eğitim seçeneğidir.

Doğal Gaz İşletme Operatörlüğü Kursu Kazanımları

Doğal gaz işletme operatörlüğü eğitimini başarıyla bitiren kursiyerler;

  • Doğal gaz işletme operatörünün edindiği görevleri,
  • Doğal gaz işletim ve yönetimi konularını,
  • Doğal gaz arızalarında yapılması gereken bakım-onarım faaliyetlerini,
  • Meslek elemanlarının alması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini,
  • Meslek elemanlarının bilmesi gereken kalite kontrol aşamalarını,
  • Regülatör ayarlamalarının nasıl yapılması gerektiğini öğrenmiş olurlar.

Doğal Gaz İşletme Operatörlüğü Sertifikası Ne İşe Yarar?

Kursiyerin aldığı sertifika, kalite kontrol elemanı mesleğine aşina olduğunu gösterir. Kursiyer edindiği sertifikayı ilgili iş alanlarında öne çıkmak adına gösterebilir. Ayrıca alınan belge, mesleki yeterlilikler arasında gösterilen eğitim şartının da tamamlandığını kanıtlar.

Doğal Gaz işletme Operatörlüğü Belgesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Alınan doğal gaz işletme operatörlüğü belgesi; MEB, üniversite veya kurum onaylı olabilir. Genellikle MEB veya üniversite onaylı sunulan belgeler, e-devlet üzerinden de sorgulanabilir özelliğe sahiptir. Belgeyi alan kişiler, mesleği yerine getirmek için lazım olan niteliklerden birini karşılar.


Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.