Ana SayfaKurslarKişisel GelişimBahçe Bakımı ve Peyzaj Kursu Eğitim Programı

Bahçe Bakımı ve Peyzaj Kursu Eğitim Programı

Bahçe Bakımı ve Peyzaj Nedir?

Bahçelerde meyve ve sebzelerin, doğru yöntemler eşliğinde yetiştirilmesi ve bakımının yapılması gerekir.  Ayrıca bahçe yapılacak alanın düzenlenmesi adına da peyzaj tekniklerinden yararlanılır. Bahçe bakımı ve peyzaj konusunda bilgi aktarımında bulunarak kişilerin verimli ve üretken bir meyve-sebze yetiştiriciliğine aracılık olan kurslar mevcuttur. Bu kurslar genel olarak bahçe bakımı kursu olarak adlandırırlar.

Bahçe Bakımı Kursu Nedir?

Kurs programı, bitki ve bahçe koruma konusundaki püf noktalara değinir. Bu kapsamda bahçe bakımı kursu, doğru yer ve zamanda bitki üretimi ve bakımının nasıl yapılacağını işler. Bahçe alanının hastalık ve zararlılara karşı nasıl temizlenmesi ve bakımının yapılacağını kursiyerlere aktarılır. Ayrıca mevsimsel olarak bahçe bakımında hangi uygulamaların izlenmesi gerektiği de kursiyerlerle paylaşılır. Genel olarak bahçe bakımı adıyla sunulan kurs, sürekli eğitim merkezleri tarafından verilir. Kimi yerlerde kursun adı daha kapsayıcı olacak şekilde bahçe bakımı ve peyzaj kursu olarak adlandırılır.

Genel olarak bahçe bakımı ve peyzaj kursunun dersleri şu şekildedir:

  • Bitkilerin Kök, Gövde ve Yaprak Özellikleri
  • Bitkilerin Çiçek, Meyve ve Tohum Özellikleri
  • Meyve ve Sebze Türleri ve Farklılıkları
  • Üretim ve Çoğaltım Teknikleri
  • Aşı ile Bitki Çoğaltma Tekniği
  • Bitki Bakım İşlemleri
  • Bitkisel Üretimde Hastalık ve Zararlılarla Mücadele
  • Yabancı Otlarla Mücadele
  • Bitki Üretimi ve Bakımında İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Bahçe Alanında Peyzaj Uygulamaları

Derslerin sona ermesiyle kursiyerlerin alan bilgilerini ölçen sertifika sınav uygulamasına geçilir. Yapılan sınav çoğunlukla çoktan seçmeli formatta sunulur. Kurs merkezinin belirlediği geçme notunu aşan kursiyerlere ise katılım belgesi veya kurs bitirme sertifikası verilir.

Bahçe Bakımı ve Peyzaj Kursu Ders Süresi

Bahçe bakımı ve peyzaj kursuna yer veren eğitim merkezlerinde en az 40 saatlik ders süresi işlenmektedir.

Bahçe Bakımı Kursuna Kimler Katılabilir?

Bahçe bakımı ve peyzaj kursuna, bitki yetiştiriciliği alanında bilgi edinmek isteyen herkes katılabilir. Ayrıca bahçe tarımıyla ilgilenen veya hâlihazırda bahçesi bulunanlar da yetiştirme ve bakım sürecinde dikkat etmeleri gerekenleri öğrenmek için kursa başvurabilirler.

Online Bahçe Bakımı Kursu Var Mı?

Bahçe bakımı ve peyzaj eğitimi, yüz yüze ve online eğitim aracılığıyla kursiyere ulaşır. Bitki üretimi, bahçe bakımı aşamalarını ve mesleki standartları konu edinen eğitim, online kurs aracılığıyla da verilir. Bununla beraber online bahçe bakımı kursu, yeterli katılımcının olması durumunda açılabilir olur. Açılan online bahçe bakımı eğitimi, iş hakkında ön bilgiler edinmeye yöneliktir. Açılan eğitimler de ön bilgiler ile birlikte sertifika verme amacını da taşır. Genel olarak online bahçe bakımı kursu, mesleğe yönelik ön bilgiler edinip yetkinliğini göstermek isteyenlere uygun bir seçenektir.

Online Bahçe Bakımı Eğitimi Faydalı mıdır?

Online bahçe bakımı ve peyzaj kursu, zaman ve mekân sınırlaması olmadan ön bilgiler edinmek isteyenlere göredir. Kursa katılmak isteyenler hazırlanan video ya da PDF içerikler aracılığıyla meslekte dikkat edilmesi gerekenleri ve gerekli iş sağlığı-güvenliği önlemlerini öğrenmiş olurlar. Bu bakımdan online bahçe bakımı ve peyzaj kurs programı, yararlı bir eğitim seçeneğidir.

 Bahçe Bakımı Kursu Kazanımları

Bahçe bakımı ve peyzaj eğitimini başarıyla bitiren kursiyerler;

  • Yetiştirilecek bahçe bitkilerinin özelliklerini ve farklarını,
  • Yetiştirilecek bitkinin generatif ve vejetatif organlarını tanımayı,
  • Bitki üretim ve çoğaltım tekniklerini,
  • Aşıyla bitki çoğaltma tekniğinin nasıl uygulanması gerektiğini,
  • İş sağlığı ve güvenliği önlemleri doğrultusunda bitki bakım işlemlerini,
  • Bitki bakım işlemlerinde geçerli olan doğru yöntemleri,
  • Bitki bakımı ve temizliğinde bilinmesi gereken hastalık, zararlıları, tehlikeleri ve mücadele yöntemlerini öğrenmiş olurlar.

Bahçe Bakımı ve Peyzaj Elemanı Ne İş Yapar?

Bahçe bakımı konusunda detaylı bilgi ve fikirlere sahip olanlar; bitki üretim, dikim ve bakımı ile ilgilenirler. Bahçe bakımı elemanı olarak adlandırılan meslek elemanları, bahçenin peyzaj uygulamasına uygun olarak düzenlenmesini sağlar. Yine mevsime uygun olarak üretim ve dikim tekniklerini de belirleyerek bitki yetiştiriciliğin verimli şekilde yürütülmesine önayak olur. Ayrıca ekipman kullanımı sırasında da gerekli iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını almış olur.

Bahçe Bakımı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Kursiyerin aldığı sertifika, bahçe bakımı ile ilgili işlere aşina olduğunu gösterir. Ayrıca kursiyer edindiği sertifikayı ilgili bahçe tarımı ve peyzajı konusunda öne çıkmak adına da gösterebilir. Ayrıca alınan belge, mesleki yeterlilikler arasında gösterilen eğitim şartının da tamamlandığını kanıtlamış olur.

Bahçe Bakımı ve Peyzaj Belgesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Alınan bahçe bakımı ve peyzaj kurs belgesi ; Milli Eğitim Bakanlığı, üniversite ya da kurum onaylı olabilir. Genellikle MEB veya üniversite onaylı sunulan belgeler, e-devlet üzerinden de sorgulanabilir özelliğe sahiptir. Belgeyi alan kişiler, mesleği yerine getirmek için gerekli olan niteliklerden birini karşılar.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.