Ana SayfaKurslarTehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler KursuYüzey Temizleme Kursu Sertifika Programı

Yüzey Temizleme Kursu Sertifika Programı

Yüzey Temizleme Nedir?

Yüzey temizleme metal yüzeylerin temiz hale getirilmesi işlemidir. Bu işlem hem mekanik hem de kimyasal yollarla yapılabilir. Metal yüzeylerinden sorumlu meslek elemanlarının iş sağlığı ve güvenliği ile mesleki konularda eğitim almış olmaları şarttır.

Yüzey Temizleme Kursu Süresi

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde yüzey temizleme kursu eğitim programının süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından en az 40 saat olarak belirlenmiştir.

Yüzey Temizleme Kursu Nedir?

Yüzey temizleme kursu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında düzenlenen eğitim programıdır. Meslek edindirme kursları arasında bulunan kurs programı, sektörde bazı işletmeler tarafından kurumsal eğitim olarak da verilir. Eğitim sonunda kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan ve bireylere meslek elemanı olarak çalışma fırsatı sunan sertifika verilir.

Kurs programında; kursiyerlerin hem mesleki bilgileri hem de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel bilgileri edinmeleri sağlanır. Kurs programının sonunda düzenlenen sertifika sınavına konu olan ve mesleki yeterlilik kazandıran yüzey temizleme kursu ders içerikleri şöyledir:

  • Mekanik Yüzey Temizleme Yöntemleri
  • Fiziksel Yüzey Temizleme Yöntemleri
  • Korozyondan Korunma Yöntemleri
  • Yüzey Temizlemede İş Sağlığı ve Güvenliği

Yüzey Temizleme Kursuna Kimler Katılabilir?

Yüzey temizleme kursu okuryazar herkesin katılabileceği bir eğitimdir. En az ilkokul mezunu olmak kursa katılmak için yeterli olacaktır; fakat istihdamda en az lise mezunlarına öncelik tanınır. Mesleği yapamaya engel bedensel, ruhsal sorunu olan kişilerin sertifika programına katılmamaları gerekir. Nitekim istihdamda iş yeri hekimi onaylı sağlık raporu istenecektir.

Online Yüzey Temizleme Kursu Var Mı?

Teknolojideki gelişmelerin eğitim sektörüne yansımasıyla pek çok eğitim uzaktan eğitime uyarlanmıştır. Yüzey temizleme kurs programı daonline eğitim programlarına dahil olan eğitimlerden biridir. Online eğitim yeterli katılımcı sayısına ulaşılması durumunda verilir. Bilgisayara ve internet bağlantısına sahip olan herkes uzaktan eğitim ile yüzey temizleme eğitim programlarına katılabilir.

Online Yüzey Temizleme Kursu Faydalı Mıdır?

Online eğitim örgün eğitime göre ekstra bazı avantajlara sahiptir. Belirli zamanda belirli yerde eğitim alma zorunluluğu olmadığı gibi eğitim içeriklerine eğitim sürecinin sonunda da ulaşmak mümkündür. İçeriğin dijital ortamda olması çıktı, ulaşım gibi ek masrafları oradan kaldırır.

Yüzey Temizleme Kursu Kazanımları

Yüzey temizleme kursu eğitim programıile kursiyerlerin mekanik ve kimyasal yollarla metal yüzeyleri temiz hale getirebilecek yeterliliğe sahip olmaları amaçlanır. Bu amaca yönelik olarak verilen yüzey temizleme eğitimi sayesinde şu sorular yanıt bulmuş olur:

  • Metal yüzey temizleme hangi yöntemlerle yapılır?
  • Mekanik yüzey temizleme nedir, nasıl yapılır?
  • Kimyasal yüzey temizleme nedir, nasıl yapılır?
  • Metal yüzeylerin korozyondan korunması için ne yapmak gerekir?
  • Yüzey temizleme işlemleri yaparken iş sağlığı ve güvenliği açısından dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yüzey Temizleme Elemanı Olmak İçin Gerekenler

Mesleki faaliyetlerin yerine getirilmesi mesleki ve teknik eğitim alınmasını gerektirir. Yüzey temizleme işlerinden sorumlu meslek elemanı olmak için de mesleki eğitim alındığını ispat eden sertifikaya sahip olmak gereklidir. Sertifika almak mesleği icra etmek için yasal altyapıyı sağlar. Mesleği icra etmek için meslekle uyumlu kişisel özelliklere sahip olmak da avantaj sağlar. Meslek elemanlarının disiplinli, sorumluluk sahibi ve titiz kişiler olmaları gerekir.

Yüzey Temizleme Sertifikası Nasıl Alınır?

Sertifika kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan yasal bir evraktır. Sertifika sahibi olmak için yüzey temizleme sertifikası eğitim programını başarıyla tamamlamak gerekir. Sertifika sınavında, önceden belirlenmiş olan geçerli puanı alan kursiyerler sertifika almaya hak kazanmış olurlar. Sertifika sınavı geçerlilik puanı 100 puan üzerinden en az 45 puan olarak belirlenmiştir.

Yüzey Temizleme Belgesi Ne İşe Yarar?

Kurs programının sonunda alınan kurs bitirme belgesi, belge sahibinin mesleğin gereklerini yerine getirebileceğinin göstergesidir. Yüzey temizleme sertifikası, bireyin yüzey temizleme sürecinde meslek elemanı olarak çalışabileceğini gösterir. Tüm sektörlerde mesleki eğitim alan bireyler öncelikli olarak istihdam edilir. Sertifikası olanlar sektörde istihdam edilme fırsatına sahip olurlar.

Yüzey Temizleme Sertifikası Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Yüzey Temizleme Sertifikası Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Milli Eğitim Temel Kanunu, iş yerleri için sertifika kabul etme zorunluluğu getirmiştir. Sertifikanın yasal nitelik kazanıp geçerli olmasını sağlayan üzerinde Millî Eğitim Bakanlığının veya herhangi bir üniversitenin onayı bulunmasıdır. Üniversite veya MEB onaylı yüzey temizleme sertifikası e devlet üzerinden sorgulanabilir.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.