Ana SayfaKurslarMeslek EdindirmePet Hayvanları Kursu Sertifika Programı

Pet Hayvanları Kursu Sertifika Programı

Pet Hayvan Ne Demek?

Pet hayvan, evcil hayvanların ifade edildiği bir kavramdır. Bu kavram ile kastedilen daha çok kedi ve köpeklerdir. Kedi ve köpek yetiştiricileri en iyi şekilde hizmet vermek için kedi ve köpekler hakkında şunları bilmeleri gerekir:

  • Kedi ve köpek ırklarının ayırt edici özellikleri,
  • Kedi ve köpeklerin bakımı,
  • Kedi ve köpeklerin beslenmesi,
  • Kedi ve köpeklerin tuvalet alışkanlıkları.

Pet Hayvanları Kursu Nedir?

Pet hayvanları yetiştiriciliği kursu olarak da adlandırılan pet hayvanları kursu, hayvan sağlığı alanında düzenlenen sertifika programlarından biridir. Meslek edindirme kurslarından biri olan bu eğitim programı kurumsal eğitim olarak da verilir. Eğitim sonunda kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan ve bireylere meslek elemanı olarak çalışma fırsatı sunan sertifika verilir.

Kurs programında; kursiyerlerin evcil hayvanların bakımı, beslenmesi ile evcil hayvan hastalıkları bunlardan korunma tedbirleri, hijyen kuralları bilgi ve yeterliklerine sahip olmaları amaçlanır. Kurs programının sonunda düzenlenen sertifika sınavına konu olan ve mesleki yeterlilik kazandıran pet hayvanları kursu ders içerikleri şöyledir:

  • Kedi Irklarının Özellikleri
  • Köpek Irklarının Özellikleri
  • Kedi ve Köpeklerin Bakımı
  • Kedi ve Köpeklerin Beslenmesi
  • Kedi ve Köpeklerde Tuvalet Eğitimi ve Davranış Eğitimi
  • Pet Hayvan Yetiştiriciliğinde Kişisel Hijyen ve Güvenlik

Pet Hayvanları Eğitimi Süresi

Pet hayvanları kursu eğitim programının süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından106 saat olarak belirlenmiştir.

Pet Hayvanları Kursuna Kimler Katılabilir?

Pet hayvanları kursu okuryazar herkesin katılabileceği bir eğitimdir. En az ilkokul mezunu olmak kursa katılmak için yeterli olacaktır. Bedensel, ruhsal sorunu olan kişilerin pet hayvanları sertifika programına katılmamaları gerekir. Kursa hem evinde pet hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyenler hem de evcil hayvan bakıcısı olarak çalışmak isteyenlerdir.

Online Pet Hayvanları Kursu Var Mı?

Teknolojideki gelişmelerin eğitim sektörüne yansımasıyla pek çok eğitim uzaktan eğitime uyarlanmıştır. Pet hayvanları kursu da online eğitim programlarına dahil olan eğitimlerden biridir. Bilgisayara ve internet bağlantısına sahip olan herkes online pet hayvanları kursu eğitim programına katılabilir. Uzaktan eğitim pet hayvan yetiştiriciliği kursu yeterli katılımcı sayısına ulaşılması durumunda açılır.

Online Pet Hayvanları Yetiştiriciliği Kursu Faydalı Mıdır?

Online eğitim ile örgün eğitim arasındaki tek farklılık eğitimin şeklidir. Konuya ilişkin temel bilgilerin paylaşıldığı online eğitim örgün eğitime göre ekstra bazı avantajlara sahiptir. Belirli zamanda belirli yerde eğitim alma zorunluluğu olmadığı gibi eğitim içeriklerine eğitim sürecinin sonunda da ulaşmak mümkündür. İçeriğin dijital ortamda olması çıktı, ulaşım gibi ek masrafları oradan kaldırır.

Pet Hayvanları Yetiştiriciliği Kursu Kazanımları

Pet hayvanları kursu ile kursiyerlerin pet hayvan sağlığı alanında çalışabilecek yeterliliğe sahip olmasını amaçlanır. Bu amaca yönelik olarak verilen eğitim sayesinde şu sorular yanıt bulmuş olur:

  • Kaç kedi ve köpek ırkı vardır?
  • Kedi ırkları ve köpek ırkları arasındaki farklılıklar nelerdir?
  • Evcil hayvan bakımı nasıl yapılır?
  • Kedi ve köpek beslenmesi nasıl olur?
  • Evcil hayvanlardan uzak tutulması gereken bitkiler ve yiyecekler nelerdir?
  • Kedi ve köpeklerin ne kadar sıklıkla veteriner kontrolüne götürülmesi gerekir?
  • Kedi ve köpekleri tuvalet konusunda eğitirken nelere dikkat etmek gerekir?
  • Kedi ve köpeklere davranış eğitimi nasıl verilir?
  • Pet hayvan yetiştiricilerinin kişisel hijyen ve güvenlik açısından almaları gereken önlemler nelerdir?

Kurs programı hayvan bakıcılığı konusunda barınaklar kurma ev ve süs hayvanları yetiştirme yetisi kazandırır.

Pet Hayvanları Yetiştiricisi Olmak İçin Gerekenler

Mesleki faaliyetlerin yerine getirilmesi mesleki ve teknik eğitim alınmasını gerektirir. Pet hayvan yetiştiricisi olmak için mesleki eğitim alındığını ispat eden MEB veya üniversite onaylı sertifika sahibi olmak gereklidir. Sertifika almak mesleği icra etmek için yasal altyapıyı sağlar.

Pet Hayvanları Yetiştiriciliği Sertifikası Nasıl Alınır?

Sertifika kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan yasal bir evraktır. Sertifika sahibi olmak için pet hayvan yetiştiriciliği kurs programını başarıyla tamamlamak gerekir. Sertifika sınavında, önceden belirlenmiş olan geçerli puanı alan kursiyerler pet hayvan sertifikası almaya hak kazanmış olurlar. Sertifika sınavı geçerlilik puanı 100 puan üzerinden en az 45 puan olarak belirlenmiştir.

Pet Hayvanları Yetiştiriciliği Belgesi Ne İşe Yarar?

Kurs programının sonunda alınan kurs bitirme belgesi, belge sahibinin pet hayvan yetiştiriciliği yapabileceğinin göstergesidir. Sertifika sayesinde pet hayvanı yetiştiren yerlerde çalışmak mümkün olur.

Pet Hayvanları Yetiştiriciliği Sertifikası Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Milli Eğitim Temel Kanunu, iş yerleri için sertifika kabul etme zorunluluğu getirmiştir. Sertifikanın yasal nitelik kazanıp geçerli olmasını sağlayan üzerinde Millî Eğitim Bakanlığının veya herhangi bir üniversitenin onayı bulunmasıdır. Üniversite veya MEB onaylı sertifikalare devlet üzerinden sorgulanabilir.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.