Ana SayfaKurslarMeslek EdindirmeAdli Kalem İşleri Kursu Sertifikalı Program

Adli Kalem İşleri Kursu Sertifikalı Program

Adli Kalem İşleri Nedir?

Hukuk ve avukatlık bürolarının gerekli işlerinden biri de adli kalem işleridir. Genellikle adli takip elemanı tarafından tamamlanan adli kalem işleri, hukuki süreçleri ve takipleri içerir. Adli takip elemanı, bu süreçleri takip eder ve hukuki terminolojiye uygun olarak süreçleri ele alır. Mesleğin gerekliliklerine uygun işleri yapan adli takip elemanı, üniversite eğitimi dışında kurslar aracılığıyla da mesleki bilgi edinir. Adli kalem işleri ve adli takip elemanı eğitimi olarak geçen kurslar, mesleki bilgi kaynaklarındandır.

Adli Kalem İşleri Kursu Nedir?

Adli kalem işleri kursu, adli takip elemanı yetiştiren hukuki meslek eğitimlerinden biridir. Kurs, adli süreçler ile ilgili dosya ve yazışmaları ele alarak mesleğin gerekliliklerini aktarır. Kurs sürecinde, hukuk terminolojisi bilgisinin ve adli takip işlerinin nasıl uygulandığına yönelik gerekli bilgilere değinir. Adli takip elemanı kursu adıyla da geçen eğitim, meslek elemanının yapması gereken işleri de konu edinir.

Adli kalem işleri kursunun genel ders içerikleri şöyledir;

  • Hukuka Giriş
  • Hukuki Kavramlar ve Hukuk Terminolojisi
  • Hukuk Dosyalama Sistemi Nedir?
  • Adli Kalem İşlerinin İçeriği
  • İletişim Becerileri
  • Anayasal Hak ve Sorumluklarının Tanımı
  • Hukuki Dava İşlemlerinin Uygulanması
  • Adli Takip Elemanının Görevleri

Kurs sürecinde, hukuk veya avukatlık bürosunda çalışmak isteyen kursiyerin, ihtiyacı olacak ders içeriklerine yer verilir. Adli takip elemanı ne iş yapar sorusundan hareketle mesleği yerine getirmek için gerekli unsurlar ve bilgiler aktarılır. Adli kalem işleri kursu, eğitim sürecini başarılı bir şekilde sonlandıran kursiyerlere sertifika vererek de mesleki yeterliliği kanıtlama fırsatı sunar. Verilen sertifika türü ise MEB, üniversite ve kurum onaylı olarak kursiyere ulaşır.

Uzaktan Eğitim Adli Takip Elemanı Kursu Var mı?

Hukuk meslek edindirme kursları hem yüz yüze hem de online eğitim seçeneklerine sahiptir. Adli takip elemanı veya adli kalem işler kursu da online eğitim yoluyla kursiyer adaylarına ulaşır. Online eğitimle verilen adli takip elemanı eğitiminde, video ders içerikleriyle bilgi aktarımı gerçekleştirilir. Bunun yanında PDF konu anlatımları da kursiyerin bilgi kazanımını destekler. Kurs sonunda ise kursiyerin mesleki yetkinliğini belgeleyen kurs belgesi veya sertifikası sunulur.

Adli Kalem İşleri Kursuna Kimler Katılabilir?

Adli kalem işleri kursu, hukuki süreçlere hakim olarak hukuk ve avukatlık bürosunda çalışmak isteyen herkese uygundur. Kursun ön şartı ise hukuk alanında çalışmaya istekli olmaktır. Adli kalem işleri kursuna, 2 veya 4 yıllık hukuki eğitim görmek istemeyip adli kalemde çalışmak isteyenler başvurabilirler.

Adli Kalem İşleri Kursu Sertifikası Ne İşe Yarar?

Adli kalem işleri kursu, ders içerikleriyle beraber sertifika sınavı uygulamasına da yer verir. Kursiyerlerin bilgilerini ölçmek ve değerlendirmek için uygulanan sertifika sınavı, kurs merkezinin sertifika verme şartlarına göre değişir. Genellikle çoktan seçmeli sorular sorulur ve geçme notu da en az 50 olarak belirlenir. Başarılı bir sınavı geride bırakan kursiyerlere ise adli kalem işleri sertifikası verilir. Kursiyerler, aldıkları sertifika aracılığıyla meslek tanımında yer alan işlere aşina olduklarını kanıtlarlar. Bilhassa avukatlık ve hukuk bürolarında çalışmak isteyenler, kurstaki bilgi kazanımlarından yararlanarak mesleki eğitim aldıklarını gösterebilirler. Alınan sertifika, iş başvurularının özgeçmiş ve mülakat aşamalarında da belirtilerek mesleğe aşina olunduğu kanıtlanmış olur.

Adli Kalem İşleri Eğitimi Kazanımları

Adli takip elemanı eğitimini tamamlayan kursiyerler;

  • Hukuk bürolarında sıkça dile getirilen hukuki kavramların neler olduğunu,
  • Hukuk terminolojisinin gerekli kavramlarını,
  • Hukuki süreçlerin nasıl takip edilmesi gerektiğini,
  • Adli makamlardaki işlemlerin nasıl raporlanması gerektiğini,
  • Hukuki dosyalama sistemlerinin neler olduğunu,
  • Anayasal hak ve sorumlulukların neler içerdiğini,
  • Büro içinde iletişiminin nasıl yönetilmesi gerektiğini,
  • Hukuki yazışmalarda nasıl bir dil kullanılması gerektiğini,
  • Bilgisayar aracılığıyla dosya ve rapor hazırlamanın adımlarını,
  • Hukuk bürosundaki ödeme ve tahsilat işlemlerinin nasıl gerçekleştiğini,
  • Adli takip elemanının günlük görevlerini öğrenmiş olurlar.

Adli Takip Elemanı Ne İş Yapar?

Adli takip elemanı, hukuk ve avukatlık bürolarının takip ve değerlendirme işlerini ele alır. Adli makamlarda bir avukat sorumluluğunda iş yapan adli takip elemanı, hukuki süreçlerin takibini yapar. Yine adli makamlar tarafından bildirilen işlem ve yazılar ile ilgili de avukatları bilgilendirir. Hukuki yazışmaları, hukuk diline uygun bir şekilde ele alır ve yazılı iletişimde bulunur. Yine ofis programlarını kullanarak gerekli hukuki süreçleri raporlar ve dosya hâlinde saklar. Genel olarak adli takip elemanı, avukat veya avukatların iş yükünü hafifletecek işleri esas alarak görevlerini icra eder.

Adli Takip Elemanı Olmak İçin Gerekenler

Adli takip elemanı olmak isteyenler, ilgili mesleğin eğitimini alarak görev başına geçebilirler. Adli takip elemanının görevleri, genel olarak sabit olduğu için meslekte rutin işler söz konusudur. Bununla birlikte büronun iş yoğunluğuna ve çalışma koşullarına bağlı olarak adli takip elemanının görevleri de artabilir. Mesleği yerine getirmek isteyenler öncelikle hukuk alanına ilgi gösterebilmeli ve analiz-işlem becerisine sahip olabilmelidir. Ayrıca günlük işlerin çoğu bilgisayar üzerinden gerçekleştiği için en az orta seviye bilgisayar ve özellikle ofis programlarını bilmek gerekir. Genel olarak adli takip elemanı olmak için ilk önce meslek edindirme kursu olan adli kalem işleri veya adli takip elemanı kursunu tercih etmek lazımdır.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.