Ana SayfaKurslarMEB OnaylıModa Tasarım Kursu

Moda Tasarım Kursu

Moda Tasarımı Nedir?

Tasarım ve üretimin birleştiği alanlardan biri olan moda tasarımı, trendleri veya yaratıcılığı takip ederek kitlelere ulaşan bir alandır. Moda tasarımcısı ve ekibi tarafından sunulan birbirinden farklı ve özgün tasarımların arkasında ise yoğun bir emek vardır. Çizim, yaratma ve üretim süreçlerini ele alan moda tasarımcısı, aldığı eğitimler ve edindiği deneyimler sayesinde kendi bakış açısını uygular. Moda tasarım alanında başarılı çalışmalara imza atmak ve kendi modasını kitlelere ulaştırmak için ise nitelikli eğitimlere ve yaratma hevesine ihtiyaç vardır.

Moda Tasarım Kursu Nedir?

Moda tasarımcısı olmak için moda tasarım ile ilgili eğitimleri tamamlamak ve yeterli deneyime sahip olmak gerekir. Moda tasarım kursları da üniversite eğitim dışında moda tasarım ile ilgilenmek ve alan eğitimini tamamlamak isteyenlere yöneliktir. Moda tasarımcısı ve stilist yetiştirme amacı taşıyan kurs, tasarım ve üretiminin modada nasıl bulaşabileceğine yönelik faydalı içerikler sunar. Moda tasarımı kursu; MEB onaylı, üniversite onaylı veya kurum onaylı moda tasarım sertifikası vererek sektöre bir nevi kalfa yetiştirir. Bununla birlikte bazı kurslar, moda tasarım bölümlerinin yetenek sınavlarına hazırlanmak için de temel edinmeye yardımcı olur.

Kurstan öğrenilen bilgilerle moda tasarımcısı adayları, modaya genel bir bakış açısıyla yaklaşırlar. Kendi bakış açılarıyla beraber moda endüstrisinin güncel akımlarını ve trend uygulamaları tanırlar. Genel olarak sertifikalı moda tasarım kursu ders içerikleri şu şekildedir:

  • Temel Sanat Bilgisi
  • Temel Çizim Becerisini Geliştirme
  • Çizim Teknikleri
  • Tasarımda Renk Teorisi
  • Moda Kültürü
  • Anatomi
  • Giysi Modellemesi
  • Doku Çalışması
  • Portre Çalışmaları
  • Kalıp ve Dikiş Yöntemleri
  • Temel Dikim Teknikleri
  • Marker Çalışması
  • Sulu Boya ve Kolaj Çalışmaları
  • Drapaj Teknikleri
  • Tasarım Geliştirme ve Uygulama Süreci
  • Koleksiyon Planlama ve Geliştirme Süreci
  • Moda Pazarlaması ve Yönetimi
  • Tasarım Programlarının Kullanımı
  • Portfolyo Yönetimi
  • Portfolyo Tasarımı

Meslek edindirme kursları arasında yaratıcılığı en çok barındıran eğitimlerden biri olan moda tasarımı, kursiyerlerin de yaratıcı düşünme ve üretme becerilerini geliştirir. Eğitim sonunda moda tasarımcısı adayı, hem geleneksel hem de dijital çizim uygulamalarını kullanabilir. Tasarımda koleksiyon geliştirerek kendi yaratıcılığını ortaya çıkarabilir ve modanın endüstrisinin hangi alanında çalışacağına karar verebilir. Kurs sonunda aldığı sertifikayla ise moda tasarımının yer aldığı iş alanlarında çalışma fırsatına sahip olur. Moda tasarımı kursunu başarıyla tamamlayanlar, başta moda tasarımcısı olmak üzere;

Moda Editörü,

Moda Danışmanı,

Moda Markası Yöneticisi,

Moda Eğitmeni,

Kostüm Tasarımcısı unvanlarıyla da çalışma hayatına başlayabilirler.

Moda Tasarım Eğitimine Kimler Katılmalı?

Sertifikalı moda tasarım kursları, yetenek sınavlarına hazırlananlar ile profesyonel moda tasarımcısı olmak isteyenlere açıktır. Yurt içi ya da yurt dışı moda tasarım okullarında profesyonel eğitim almak isteyenler, yetenek kurslarına katılarak ön bilgiler edinebilirler. Yine moda tasarım alanında kariyer hedefleyenler de kursu katılarak moda ve tasarım tekniklerine dair bilgi aşinalığı kazanırlar. Eğitime katılmanın resmi olmayan şartlarından biri ise çizim yeteneğini geliştirmeye açık olma ve tasarım programlarını öğrenme isteğidir.

Moda Tasarım Sertifikası Ne İşe Yarar?

Moda tasarımcısı adayı, kendisini sektörde ispatlamak için eğitimlerini ve deneyimlerini öne çıkarır. Kurs sonrası aldığı sertifika ise moda tasarımcısı olma hedefinin ilk aşamasını ifade eder. Moda tasarımı sertifikası, moda endüstrisinde iş bulmaya yardımcı olur.

Eğitimi başarıyla tamamlayanlar ve bilgilerini geliştirenler, sertifikalarını öne çıkararak alan yetkinliklerine aşina olduklarını gösterirler. Moda tasarım sertifikasını almak için ise kurumun veya MEB’in düzenlediği sınavdan geçer not almak gerekir.

Moda tasarımı eğitiminin bir diğer işe yarar faydası ise okulların düzenlediği yetenek sınavlarına hazırlanmayı içermesidir. Aday öğrenciler, kendi yeteneklerini geliştirmek amacıyla kurs takviyesine ihtiyaç duyabilirler. Bu durumda yetenek sınavlarından geçmek için kursun sınavlara özel hazırlanan ders içeriklerinden yararlanma yolu tercih edilir.

Moda tasarımını daha iyi tanıyan tasarımcı adayları, moda ürünü geliştirme ve tasarımı konusunda da yetkinlik kazanırlar. Sektöre daha özgüvenli bir şekilde açılırlar ve kendi yetkinliklerini kanıtlamak amacıyla da sertifikalarını öne çıkarırlar. Ayrıca eğitimini tamamlayan adaylar, moda alanında geçerli olan meslekleri de icra edebileceklerini gösterirler. Moda tasarımcılığın alt dallarında nasıl uzmanlaşabileceklerini de öğrenirler.

Moda Tasarımcısı Nerede Çalışır?

Moda tasarımı eğitimini tamamlayanlar, modanın kalbinin attığı iş alanlarında çalışma imkânına sahiptirler. Kurs ya da eğitimi tamamlayan moda tasarım mezunları; tekstil, endüstriyel tasarım, moda pazarlaması, moda merkezleri, atölyeleri ve moda evlerinde çalışabilirler.

Mezunlar, çalışmak istedikleri alanı da seçerek kıyafet, aksesuar ve ayakkabılar konusunda moda bilgilerini geliştirebilirler. Buna yönelik de farklı moda alanlarında kendilerine uygun iş bulabilirler. Yine yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da çalışma olanağı vardır. Kursiyerler; yabancı dil becerilerini ve moda deneyimlerini geliştirmeleri durumunda, modanın hakim olduğu yabancı şehirlerde çalışma fırsatı yakalayabilirler.  Genel olarak moda tasarımcıları; endüstriyel tasarım, moda ve baskı atölyelerinde çalışacak bir yetkinliğe sahiptirler.

Moda Tasarımcısı Olmak İçin Gereken Şartlar

Ön lisans ve lisans moda tasarımı eğitimi dışında, moda tasarım kursları da ilgili alanlarda çalışmak için faydalıdır. Bununla birlikte profesyonel moda tasarımcısı olmak için eğitimle beraber bazı yetkinlikleri edinmek de şarttır.

Moda trendlerini ve akımlarını takip etmek, çizim konusunda kendini geliştirmek, yeniliğe açık olmak ve yaratıcı düşünmeyi desteklemek, tasarımcının profesyonelliği için gereklidir. Moda ile ilgili alanlarda çalışmak için eğitim sürecinde eğitmenlerden gerekli desteği almak da önemlidir.

İletişim ağını genişleten moda tasarımcısı adayı, sektörde daha kolay deneyim elde edebilir. Bunun için de eğitim veya kurs aşamasında eğitmenlerinin bilgi birikimlerinden yararlanmak ve onların çalışmalarını takip etmek lazımdır. Modaya gönül veren tasarımcı adayları, butik moda evlerinde veya konfeksiyon-tekstil firmalarının moda tasarım birimlerinde işe başlayarak deneyim elde edebilirler. Deneyim ile birlikte kendilerini nasıl geliştirebileceklerini de daha doğru yerlerden öğrenmiş olurlar.

 

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.