Ana SayfaKurslarMeslek EdindirmePlastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Kursu Sertifika Programı

Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Kimdir?

Plastik profil ekstrüzyon operatörü, plastik teknolojisi sektöründe plastik işleme sürecinde çalışan meslek elemanıdır. Görev ve sorumlulukları şöyledir:

  • Plastik profil ekstrüzyon makinelerini çalıştırmak,
  • Makineye kalıp bağlamak,
  • Makinelerin bakım ve onarımını yapmak,
  • Makinelerle ilgili yardımcı ekipmanları kullanmak.

Plastik profil ekstrüzyon operatörleri işletme prosedürlerinin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği kurallarını da göz önünde bulundurmakla yükümlüdür.

Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Kursu Süresi

Plastik profil ekstrüzyon operatörü kursu eğitim programının süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 680/544 saat olarak planlanmıştır.

Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Kursu Nedir?

Üçüncü seviye meslek kursları arasında bulunan plastik profil ekstrüzyon operatörü kursu, sektörde bazı işletmeler tarafından kurumsal eğitim olarak da verilir. Eğitim sonunda kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan ve bireylere meslek elemanı olarak çalışma fırsatı sunan sertifika verilir.

Kurs sürecinde plastik teknolojisi alanında düzenlenen kurslarda ortak olarak verilen bilgisayarla çizim teknikleri, görünüş çıkarma, geometrik çizimler, yüzey sembolleri ve ölçülendirme gibi konular aktarılır. Sertifika sınavına konu olan ve mesleki yeterlilik kazandıran plastik profil ekstrüzyon operatörü eğitimi ders içerikleri ise şöyledir:

  • Temel Talaşlı Üretim
  • Yardımcı Ekipmanlarla Üretim
  • Hidrolik ve Pnömatik Devre
  • Ekstrüzyon Makinelerinde Üretim

Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Kursuna Kimler Katılabilir?

Plastik profil ekstrüzyon operatörü kursu okuryazar herkesin katılabileceği bir eğitimdir. En az ilkokul mezunu olmak kursa katılmak için yeterli olacaktır; fakat istihdamda en az lise mezunlarına öncelik tanınır. Mesleği yapmaya engel bedensel, ruhsal sorunu olan kişilerin sertifika programına katılmamaları gerekir.

Online Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Kursu Var Mı?

Teknolojideki gelişmelerin eğitim sektörüne yansımasıyla pek çok eğitim uzaktan eğitime uyarlanmıştır. Plastik profil ekstrüzyon operatörü kursu da online eğitim programlarına dahil olan eğitimlerden biridir. Bilgisayara ve internet bağlantısına sahip olan herkes kolaylıkla kayıt olduğu online eğitim içeriğine ulaşabilir.

Online Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Kursu Faydalı Mıdır?

Online eğitim örgün eğitime göre ekstra bazı avantajlara sahiptir. Belirli zamanda belirli yerde eğitim alma zorunluluğu olmadığı gibi eğitim içeriklerine eğitim sürecinin sonunda da ulaşmak mümkündür. İçeriğin dijital ortamda olması çıktı, ulaşım gibi ek masrafları oradan kaldırır.

Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Kursu Kazanımları

Plastik profil ekstrüzyon operatörü kursu ile kursiyerlerin mesleki yeterliliğe sahip olmaları amaçlanır. Bu amaca yönelik olarak verilen eğitim sayesinde şu sorular yanıt bulmuş olur:

  • görevleri nelerdir?
  • Plastik profil ekstrüzyon operatörünün çalışma ortamı nasıl olmalıdır, İSG açısından alınması gereken önlemler neleredir?
  • Plastik profil ekstrüzyon operatörü hangi makine ve ekipmanları kullanılır?
  • Plastik profil ekstrüzyon kalıplama makinelerinde bakım ve onarım nasıl yapılır?
  • Plastik profil üretim aşamasında nelere dikkat etmek gereklidir?
  • Hammaddeyi plastik profil ve şişirme film üretimine hazırlarken yapılması gereken işlemler nelerdir?
  • Dozaj devir ayarı, burgu (vida) besleme ayarı, çekici hız ve yükseklik ayarı nasıl yapılır?
  • Üretim hattında yapılması gereken kontrol işlemleri nelerdir?

Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Olmak İçin Gerekenler

Mesleki faaliyetlerin yerine getirilmesi mesleki ve teknik eğitim alınmasını gerektirir. Plastik profil üretim operatörü olmak için de mesleki eğitim alındığını ispat eden sertifikaya sahip olmak gereklidir. Sertifika almak mesleği icra etmek için yasal altyapıyı sağlar. Mesleği icra etmek için meslekle uyumlu kişisel özelliklere sahip olmak da avantaj sağlar. Plastik profil üretim operatörlerinin disiplinli, sorumluluk sahibi, planlı ve takım çalışmasına yatkın kişiler olmaları gerekir.

Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Sertifikası Nasıl Alınır?

Sertifika kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan yasal bir evraktır. Sertifika sahibi olmak için plastik profil ekstrüzyon operatörü sertifikası eğitim programını başarıyla tamamlamak gerekir. Sertifika sınavında, önceden belirlenmiş olan geçerli puanı alan kursiyerler sertifika almaya hak kazanmış olurlar. Sertifika sınavı geçerlilik puanı 100 puan üzerinden en az 45 puan olarak belirlenmiştir.

Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Belgesi Ne İşe Yarar?

Kurs programının sonunda alınan kurs bitirme belgesi, belge sahibinin mesleğin gereklerini yerine getirebileceğinin göstergesidir. Sertifika, bireyin plastik profil ekstrüzyon makinelerinde üretim yapabileceğini gösterir. Tüm sektörlerde mesleki eğitim alan bireyler öncelikli olarak istihdam edilir. Plastik profil ekstrüzyon operatörü sertifikası olanlar da plastik işleme sektöründe istihdam edilme fırsatına sahip olurlar.

Plastik Profil Ekstrüzyon Operatörü Sertifikası Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Milli Eğitim Temel Kanunu, iş yerleri için sertifika kabul etme zorunluluğu getirmiştir. Sertifikanın yasal nitelik kazanıp geçerli olmasını sağlayan üzerinde Millî Eğitim Bakanlığının veya herhangi bir üniversitenin onayı bulunmasıdır. Üniversite veya MEB onaylı plastik profil ekstrüzyon operatörü sertifikası e devlet üzerinden sorgulanabilir.

Plastik işleme alanında plastik profil ekstrüzyon operatörü olarak çalışmak ister misiniz? Öyleyse kurs hakkında daha fazla bilgi almak için bilgi istek formunu doldurun.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar
Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.